Pasta a la Jamie Oliver

Gepubliceerd op 31 maart 2022 om 20:10

Pasta a la Jamie Oliver

Meestal als ik een drukke dag heb op maandag wil ik niet lang in de keuken staan. Vandaag heb ik een dagje vrij, maar wel druk bezig thuis, dus tijd voor de Makkelijke Maandag Maaltijd. Dit recept is van Jamie Oliver en maak ik regelmatig (als ik geen Hellofresh heb) en vaak gelijk voor 2 dagen. Morgen even in de magnetron op het werk en klaar. Snel, simpel en makkelijk. 

Ingrediënten: 
Voor 2 personen (of in mijn geval voor 1 persoon 2 dagen)
150 gram ongekookte volkoren pasta (in mijn geval fussili)
1 potje kappertjes
500 gram rijpe cherrytomaatjes, gehalveerd
2 blikjes tonijnstukjes in water
1 eetlepel gedroogde oregano
olijfolie
peper en zout naar smaak.

 

Bereidingswijze:
1. Laat de kappertjes en tonijn uitlekken
2. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Verhit in een koekenpan beetje olijfolie en bak hierin de kappertjes een minuut of 5 en zet ze daarna weg in een schaaltje. (eventueel met wat folie, zo blijven ze warm)
4. Doe de gehalveerde kerstomaatjes in de koekenpan waar de kappertjes in gebakken zijn. Strooi de oregano erover en peper en zout.
5. Doe de tonijn bij de tomaatjes in de pan, samen met wat vocht van de pasta.
6. Laat de saus pruttelen tot de pasta gaar is.
7. Giet de pasta af en hussel door de saus. Doe dan de kappertjes er door heen.
8. Schep op het bord, besprenkel met wat extra vergine olijfolie
9. Garneer met nog een beetje oregano. 
Buon Appetito

 

Wil je het recept liever printen?

Klik dan hieronder op download.

Pasta A La Jamie Oliver
PDF – 71,6 KB 182 downloads